Mange av urtenes positive egenskaper er i moderne tid vitenskapelig dokumentert. Vi har dessverre ikke mulighet til å ta ansvar for samlet informasjon på denne side og velger derfor å kalle informasjonen:

Kjerringråd

Husk at koking / steking reduserer vitamininholdet.
URT
Vitaminer Lindrer
Hoste
Beroligende Hjelper på
Fordøyelsen
Vann-
Drivende
Lindrer
Hodepine
Krampe
løsende
Skjerper
Appetitten
Basilikum




JA


JA
Brønnkarse
A,C,K







Dill
A,C





JA

Estragon
A,C



JA


JA
Gressløk
A,B,C


JA



JA
Isop

JA






Kjørvel *
A,C


JA




Koriander



JA
FRØET
JA

JA
Løpstikke



JA




Melisse



JA
JA
JA


Merian *
A

JA


JA


Mynte



JA



JA
Oregano *

JA

JA




Persille
A,B,C,K







Rosmarin





JA


Salvie *
C
JA






Syre
C


JA
JA



Timian *
jern
JA

JA


JA
JA









* Kjørvel sies å hjelpe mot melankoli
* Merian sies å hjelpe mot søvnproblemer. Den bidrar til å bryte ned fet tung mat.
* Oregano har antibakterielle egenskaper, er rensende, stimulerende og minker sannsynligvis kreftrisikoen. En teskje frisk oregano skal inneholde like mange antioksidanter som et eple (ifølge USDA). Oreganote skal hjelpe mot menssmerter.
* Persille inholder A,B,C,K vitamin, jern, magnesium og calsium. Hjelper mot dårlig ånde/hvitløksånde.
* Salvie har medisinsk blitt brukt som universalmiddel i hundrevis av år. Salvien har blant annet en slimløsende, antibakteriell og hostedempende effekt. Den skal ha en senkende effekt på blodsukkeret og har et høyt antioksidantinnhold. Forbedrer hukommelsen.
* Timian har en desinfiserende, antibakteriell og slimløsende effekt. Bidrar til å bryte ned fet mat. Hjelper mot diare'. Sies å hjelpe mot tretthet, depresjon og dårlig konsentrasjonsevne.
* Koriander dreper salmonellabakterier - og andre bakterier.
* Brønnkarse sies å hjelpe mot gikt, kreft, nyre og blærelidelser. Høyt innhold av antioksidanter.
* Peppermynte skal ha høyt antioksidantinnhold. Å lukte på peppermynte annenhver time reduserer matlysten, og virker dermed slankende.
* Rosmarin skal virke antiseptisk og styrkende. Den reduserer kreftrisikoen som kjøttretter kan medføre.
* Sitronmelisse skal ha en positiv virkning på hjertet. Renser smaksløkene.

Eksterne Lenker:
Rolv.no
Frukt.no
Stash.no